POSTNÍ víkend na Ordějově -ODLOŽEN

30.06.1921 22:38

Jógový víkend ve znamení půstu a detoxikace. 

Termín: leden 2022 (upřesním koncem srpna)

Lektorka: Miroslava Boucová

Místo konání: Centrum osobního růstu OrdějovBystřice pod Lopeníkem 79

Strava: Tekutá - čestvě a vlastnoručně odšťavené bio ovoce a zelenina, rostlinná mléka (makové, mandlové, kokosové,...), zelený ječmen, bylinné čaje a voda z místní studánky. Nemusíte se však obávat -  tekutou stravou bude tělo plnohodnotně vyživeno, takže signály hladu nevysílá a hlavně ve správném kolektivu to jde samo :) To ohromné množství energie, kterou běžně spotřebováváme na trávení tuhé stravy, využijeme k různých jógovým technikám.

Ubytování: ve 2-4 lůžkových pokojích (přibalte si povlečení a prostěradlo - v případě zapůjčení místního se platí poplatek 100,- Kč). 

Cena: 3 400,- Kč  (zahrnuje ubytování, tekutou stravu, pronájem společných prostor a celodenní program v meditačním centru i nádherném okolí). 

Doprava: vlastní (pokud nabízíte volné místo v autě či naopak potřebujete svézt, napište to prosím do poznámky v přihlášce)

Program: Různé druhy jógy, meditací, pránayámy a očistných technik + teorie během  přípravy tekutých dobrot. Orientační časový harmonogram dole pod obrázky.

Program začíná v pátek v 18:00 hod. lekcí hatha jógy, ale ubytovávat se můžete již od 15:00 hod. Do svých domovů se rozjedeme v neděli odpoledne.

Před pobytem doporučuji pročistit střeva domácím klystýrem (není to však nezbytné - nečeká nás úplný půst a jedná se pouze o 2 dny).  Kdo by chtěl maximální užitek, může si na pondělí 23.8. ještě naplánovat dovolenou a pokračovat doma shankprakshalanou - dokonalou očistu organismu umocní síla úplňové Luny (během pobytu budeme mít dost času vše probrat).

Je možná i opačná varianta - Shankprakshalanu si udělat před pobytem. Jen prosím nezapomeňte na důležitost prvního jídla!

 

—————

Zpět


Orientační program

Pátek

18:00 Hatha jóga

19:30 Příprava večeře (odšťavňování řepy a mrkve + výroba makového mléka), seznámení s programem a jeho případná úprava, úvodní rituál (v případě příznivého počasí u táboráku)

Sobota

7:00 Očitné krije, uzemnění, Tibetská poklona Slunci, ranní jóga + pranayama

8:30 Příprava snídaně, konzumace + trocha teorie 

10:30 Dynamická meditace

11:30 Flow jóga

13:00 Příprava a konzumace obědu + teorie

14:30 Vycházka + Meditace v chůzi, svačinka, následně dle domluvy oční jóga, jóga smíchu, řízená meditace či pranayama   

17:30 Podvečerní lekce jógy

19:00 Večeře, trocha teorie, meditace, traták

Neděle

7:00 Očitné krije, uzemnění, ranní jóga + pranayama

8:30 Snídaně, teorie, lekce hatha jógy + pranayama, závěrečný rituál

13:00 Oběd

 

Program je opravdu jen orientační - záleží na nás :)

 

17:30 Podvečerní lekce jógy

19:00 Večeře, trocha teorie, meditace, traták

Neděle