Jóga u moře - ITÁLIE 2016 - AKCE JIŽ PROBĚHLA

20.11.2015 11:08

Tentokrát s jógou pojedeme do Itálie na poloostrov Gargáno. Opět se bude jednat o rodinnou záležitost - ráno a večer si společně zacvičíme a přes den si budeme užívat svých blízkých. 

Termín:  27. srpna - 3. září 2016 (jedná se o termín ubytování, na dopravu je třeba připočítat vždy 1 den).

Cena bez dopravy:  dospělý 3 990,- Kč,  dítě 2 800,- Kč (cena zahrnuje ubytování na 7 nocí, ranní a podvečerní lekce jógy, spotřebu vody, plynu a elektřiny, závěrečný úklid, 1 parkovací místo na apartmán, využívání bazénů a multifunkčního hřiště, animaci, tenisové kurty).

Příplatky na místě: pobytová taxa (zatím není upřesněna, počítejte s cca 0,8 - 1,5 euro na osobu/den, děti zdarma), vratná kauce (100 euro), plážový servis pouze v případě zájmu (39 euro na pobyt a apartmán).

Strava:  vlastní. Každý apartmán je vybaven základním nádobím a kuchyňským koutem. V okolí dostatek pizzerií a restaurací s místními specialitami :-)

Autobusová doprava ze Zlína:  3 300,- Kč (z jiných měst kalkulace na vyžádání)

Vlastní doprava: vzdálenost ze Zlína 1 500 km. Délka cesty dle googlu 14 hod. Doporučuji vyrazit o pár dní dříve a po cestě trochu prozkoumat krásy Itálie :-)

Ubytování v apartmánech ve středisku San Pablo - 4 km od Vieste na pobřeží směrem k Peschici, v klidném uzavřeném areálu pouhých 150 metrů od písečné pláže s pozvolným vstupem do moře.

Vybavení a služby: recepce, bar, pizzerie, restaurace, parkoviště, bazén, vířivka, posilovna, tenisový kurt, polyfunkční hřiště, dětské hřiště, stolní tenis, společný gril, pračka na žetony, animace, soukromá pláž. Supermarket cca 50 m od střediska.

Apartmány: umístěny ve zděných jednopatrových samostatných nebo řadových vilkách s vlastním vchodem. Dle počtu ubytovaných jsou jedno či dvoupokojové. Jsou vybaveny kuchyňským koutem, koupelnou, TV a verandou se zahradním nábytkem.

O klimatizaci (za poplatek) je možno požádat na místě. Povlečení a ručníky si je třeba vzít vlastní nebo si na místě připlatit.

 

 

POLOOSTROV GARGANO vybíhá do Jaderského moře ve tvaru ostruhy pomyslné italské boty. Hory jakoby vystupují přímo z moře a dávají tak Garganu nezaměnitelný ráz. Pobřeží je poseté jak malými rybářskými vesnicemi, tak i stále populárnějšími rekreačními středisky. Své návštěvníky ohromuje křišťálově čistým mořem, zátokami s nádhernými plážemi, vápencovými útesy, jeskynními systémy, piniovými háji i starobylými městečky s jedinečnou atmosférou. Celý poloostrov je dnes chráněnou krajinnou rezervací.

 

Peschici - jedna z nejmenších, ale zároveň nejhezčích vesnic v oblasti. O Peschici se říká, že je skutečnou perlou poloostrova Gargano. Je to především díky jeho nádherné poloze na skalnatém útesu, pod kterým se nachází mořské jeskyně. Na první pohled vás uchvátí bílé domy z kamene a typické křivolaké uličky, jejichž základ vznikl již ve středověku. Při procházce starým městem vás jistě zaujmou charakteristické obchůdky a řemeslnické dílny všeho druhu.

Rodi Garganico - původně řecká osada a také jedno ze čtyř historických městeček Gargana. Toto půvabné městečko vás okouzlí především historickým centrem, jež je obklopené skalním masivem. V Rodi Garganicu je nádherná široká písečná pláž s možností provozování vodních sportů. Na severu nedaleko městečka se nachází dvě velké laguny – Lesina a Varano. Najdete zde také jeden z přístavů, odkud je možné se vypravit na nedotčené Tremitské ostrovy, jež jsou rájem potápěčů.

San Giovanni Rotondo - vnitrozemní městečko umístěné pod horou Monte Calvo dosahující výšky 1056 metrů nad mořem. Město je významným poutním místem, kam se sjíždějí davy věřících, kteří tu hledají uzdravení. 

Vieste - snad nejkrásnějším městečkem na Garganu. Je postavené na skalnatém poloostrůvku s typickými kamennými bílými domy a úzkými uličkami. Z pevnosti ve Vieste, kterou dal postavit Fridrich II., je nádherný výhled na pobřeží. Na zdejší asi 10 km dlouhé pláži najdete místní dominantu, kterou je bílý, 25 m vysoký vápencový monolit zvaný „Pizzomunno - Vrchol světa“. Vítr a voda zde zpracovaly vápenec a vymodelovaly do něj jedinečné tvary. Podle legendy je skála mládencem, kterého nechaly zkamenět žárlivé mořské sirény.

Určitě stojí za pozornost lodní výlet podél pobřeží. Dobrodružnější povahy si mohou zapůjčit motorový člun vybavený světlomety do jeskyní a prozkoumat pobřeží sami :-)

Zájezd je organizován ve spolupráci s CA Jokratour.

—————

Zpět